RM6
Nx pergatit
omlete
Ø Veshja e uniformes.Parapergatitja e
vendit te punes per gatimin e vezeve omlete.Perzgjedhja e mjeteve te
punes.Perzgjedhja e lendeve te para dhe ndihmese sipas recetes.
Ø Peshimi dhe matja e vellimeve te
lendeve te para sipas receptures.Kontrolli I freskise se vezeve.
Ø Pergatitja per mbushjen e
omletes,sipas kerkesave.Thyerja e vezeve ne nje ene.Shtimi I kripes dhe
qumeshtit ne ene.Perzierja e perberesve te omletes.
Ø Vendosja ne zjarr e tiganit me
gjalp.Tretja e gjalpit ,ngrohja e vajit.Hedhja e yndyres ne tigan.
Ø Mbikqyrja se perzierjes ne tigan. Mbushja
e omletes dhe palosja .
Ø Mbikqyrja e skuqjes se omletes .
Konstatimi i defekteve te mundsheme gjat procesit te pergatitjes se omletes
Dekorimi dhe prezantimi I omletes
Ø Zbatimi e kushteve te ruajtjes se
lendeve te para dhe ndihmese ne guzhine.Sipas standartit.Pastrimi I vendit te punes .Pastrimi sistemimi mirmbajtja , dhe dezinfektimi I mjeteve dhe
paisjeve te punes. Zbatimi I kerkesave te kujdesit . Ndaj shendetit dhe
sigurise se klientit gjate pergatitjes se vezeve omlete ne guzhine. Zbatimi i
rregullave se higjenes se mirmbajtejes ne pune dhe te ruajtejes se mjedisit
gjate proqesit se omletes.
Ø Vlersimi per RM6.
Comments
Post a Comment