Pergatitj e Omletes


RM6
Nx pergatit omlete
Ø      Veshja e uniformes.Parapergatitja e vendit te punes per gatimin e vezeve omlete.Perzgjedhja e mjeteve te punes.Perzgjedhja e lendeve te para dhe ndihmese sipas recetes.
Ø      Peshimi dhe matja e vellimeve te lendeve te para sipas receptures.Kontrolli I freskise se vezeve.
Ø      Pergatitja per mbushjen e omletes,sipas kerkesave.Thyerja e vezeve ne nje ene.Shtimi I kripes dhe qumeshtit ne ene.Perzierja e perberesve te omletes.
Ø      Vendosja ne zjarr e tiganit me gjalp.Tretja e gjalpit ,ngrohja e vajit.Hedhja e yndyres ne tigan.
Ø      Mbikqyrja se perzierjes ne tigan. Mbushja e omletes dhe palosja .
Ø      Mbikqyrja e skuqjes se omletes . Konstatimi i defekteve te mundsheme gjat procesit te pergatitjes se omletes Dekorimi dhe prezantimi I omletes
Ø      Zbatimi e kushteve te ruajtjes se lendeve te para dhe ndihmese ne guzhine.Sipas standartit.Pastrimi  I vendit te punes .Pastrimi sistemimi  mirmbajtja , dhe dezinfektimi I mjeteve dhe paisjeve te punes. Zbatimi I kerkesave te kujdesit . Ndaj shendetit dhe sigurise se klientit gjate pergatitjes se vezeve omlete ne guzhine. Zbatimi i rregullave se higjenes se mirmbajtejes ne pune dhe te ruajtejes se mjedisit gjate proqesit se omletes.
Ø      Vlersimi per RM6.



Comments