Salca Hollandeze



                      Salca Hollandeze

                                  
Përbërësit :
1. 100 gr gjalpë                                                                     2. 2 Kokrra vezë (të verdhat e vezës)               
3. piper i bardhë (i bluar)                                                       4. 20 gr lëng limoni
5. kripë
Përgatitja
Si fillim, për përgatitjen e salcës holandeze shkrijmë gjalpin me banjomari, duke i hequr shkumën.                                                                                                                                      
Pasi ta kemi pastruar mirë mund ta hedhim në një gotë.                                                                    
Pastaj përgatisim salcën.Gatimi me banjomari është shumë i rëndësishëm. Pra, uji nuk duhet asnjëherë të vlojë.                                                                                                                  
Hidhini të verdhat e vezëve në një enë dhe përziejini.                                                                       
Gjatë përzierjes shtoni lëngun e limonit dhe pastaj kripën dhe piperin e bardhë.                         
Shtoni me ngadalë gjalpin dhe vazhdoni përzierjen.                                                                      
Do të vini re që salca fillon të ndryshojë ngjyrë, të bëhet më e qartë dhe më e qëndrueshme.             
Duhen rreth pesë minuta zierje në zjarr të ulët, duke e përzier pa ndërprerje për të përftuar salcën holandeze.

Comments