VEZE SYZA
Quhen keshtu
sepse gjate skuqjes veza merr formen syrit .E bardha e vezes duhet jete e
mpiksur kurse e verdha e pamoiksur. Vezet syze duhet te pergatiten ne ene te
posaqme ne tigan te vogel porcioni dhe vendosen me gjithe tigan ne pjate te
ceket .Vezet syza quhen keshtu sepse ne tigan hidhet gjalpi si te shkrihet gjalpi hidhen 2 kokrra veze per nje
racion lihet sa te mpikset e bardha kurse e verdha te jete e pampiksur .
Hicen dhe
sherbehen mbi nje pjate te ceket Kripen dhe piperin e zi e hedh klienti sipas
deshires .SHENIM:Si rregull vezet duhet te thyhen me pare ne nje pjate .Per te
pare nese jane te fresketa ose jo dhe pastaj te kalojne ne perpunim si per tu
skuqur ashtu edhe ne gatim vezet pergatiten ne qast.Keshtu jane me te shijshme
dhe ruajne vlerat e tyre ushqimore bejme perjashtim vetem vezet qe zihen me
levozhgete cilat pasi qerohen duhet te shihen me kujdes.
Comments
Post a Comment