VEZE SYZA


VEZE SYZA

Quhen keshtu sepse gjate skuqjes veza merr formen syrit .E bardha e vezes duhet jete e mpiksur kurse e verdha e pamoiksur. Vezet syze duhet te pergatiten ne ene te posaqme ne tigan te vogel porcioni dhe vendosen me gjithe tigan ne pjate te ceket .Vezet syza quhen keshtu sepse ne tigan hidhet gjalpi si te  shkrihet gjalpi hidhen 2 kokrra veze per nje racion lihet sa te mpikset e bardha kurse e verdha te jete e pampiksur .
Hicen dhe sherbehen mbi nje pjate te ceket Kripen dhe piperin e zi e hedh klienti sipas deshires .SHENIM:Si rregull vezet duhet te thyhen me pare ne nje pjate .Per te pare nese jane te fresketa ose jo dhe pastaj te kalojne ne perpunim si per tu skuqur ashtu edhe ne gatim vezet pergatiten ne qast.Keshtu jane me te shijshme dhe ruajne vlerat e tyre ushqimore bejme perjashtim vetem vezet qe zihen me levozhgete cilat pasi qerohen duhet te shihen me kujdes.

Comments