RM4:Veprimtarite mesimore
· Veshja e uniformes ne vendin e punes
.
· Parapergatitja e vendit te punes.
· Perzgjedhja e mjeteve te punes per
pergatitjen e vezes poshe.
· Perzgjedhja e lendeve te para dhe
ndihmese peshimi dhe matja e vellimeve te lendeve te para dhe ndihmesesipas
receptures.
· Pastrimi I lendeve te para dhe
ndihmese Kontrolli i frskise se vezeve .
· Hedhja ne ene e sasise se duhur te ujit dhe perberesve te
tjere.Thyerja e vezes hedhja e vezeve ne uje te valuar .Perzierja e vezes gjate
zierjes.Mbikcyrja e procesit te pergatitjes se vezes “poshe”.Heqja e vezes
“poshe”nga uji.Dekorimi dhe prezantimi I vezes “poshe”.
· Konstatimi i defekteve te mundshme
gjate procesit te zierjes.
· Zbatimi I kushteve te ruajtjes se
lendeve te para dhe ndihmese ne kuzhine sipas standartit.Pastrimi I vendit te
punes.Pastrimi sistemimi mirembajtja dhe dezinfektimi I mjeteve dhe paisjeve te
punes.
· Zbatimi i kerkesave te kujdesit ndaj
shendetit dhe sigurise se klientit .Zbatimi I rregullave te higjenes te
mbrojtjes ne pune dhe te ruajtjes se mjedisit gjate pergatitjes se vezeve
poshte .
· Vleresimi per BM4.
Comments
Post a Comment