RM4:Veprimtarite mesimore - kuzhine


RM4:Veprimtarite mesimore

·      Veshja e uniformes ne vendin e punes .
·      Parapergatitja e vendit te punes.
·      Perzgjedhja e mjeteve te punes per pergatitjen e vezes poshe.
·      Perzgjedhja e lendeve te para dhe ndihmese peshimi dhe matja e vellimeve te lendeve te para dhe ndihmesesipas receptures.
·      Pastrimi I lendeve te para dhe ndihmese Kontrolli  i frskise se vezeve .
·      Hedhja ne ene e sasise  se duhur te ujit dhe perberesve te tjere.Thyerja e vezes hedhja e vezeve ne uje te valuar .Perzierja e vezes gjate zierjes.Mbikcyrja e procesit te pergatitjes se vezes “poshe”.Heqja e vezes “poshe”nga uji.Dekorimi dhe prezantimi I vezes “poshe”.
·      Konstatimi i defekteve te mundshme gjate procesit te zierjes.
·      Zbatimi I kushteve te ruajtjes se lendeve te para dhe ndihmese ne kuzhine sipas standartit.Pastrimi I vendit te punes.Pastrimi sistemimi mirembajtja dhe dezinfektimi I mjeteve dhe paisjeve te punes.
·      Zbatimi i kerkesave te kujdesit ndaj shendetit dhe sigurise se klientit .Zbatimi I rregullave te higjenes te mbrojtjes ne pune dhe te ruajtjes se mjedisit gjate pergatitjes se vezeve poshte .
·      Vleresimi per BM4.

Comments