Salcat


Salcat


Ne pergatitjen e salcave te ndryshme qe pergjithseisht bazen e kane tek:
1)        Salca majonez
2)        Salca e domates
3)       Salcat e erreta (qe perfitoen nga skuqja ose pjekja e mishit)

MAJONEZA:
-    per 600 ml vaj duhen 2 te verdha veze
-   ½ lug krip
-   2-3 lug gjelle uthull
-   1 lug gjelle leng limoni
-   1/5 lug pluhur mustarde
-   2 lug gjelle uji
-   Piper te bardhe

SALCE DOMATESH x 8-10 persona:
-   ½ kg domate
-   ½ liter uje ose leng mishi
-   1/5 lug gjalpe
-   1 lu gjelle qep
-   1 lug gjelle karrot
-   1 lug gjelle selino majdanoz
-   1 lu gjelle miell patatesh
-   Piper , dafin

BESHAMELA
-   600 ml qumesht
-   4 lug gjelle gjalpe
-   3 lug gjelle miell
-   Kripe arre moskat




Comments