Salcat
Ne pergatitjen e salcave te
ndryshme qe pergjithseisht bazen e kane tek:
1)
Salca majonez
2)
Salca e domates
3)
Salcat e
erreta (qe perfitoen nga skuqja ose pjekja e mishit)
MAJONEZA:
-
per 600 ml vaj duhen 2 te verdha veze
-
½ lug
krip
-
2-3 lug
gjelle uthull
-
1 lug
gjelle leng limoni
-
1/5 lug
pluhur mustarde
-
2 lug
gjelle uji
-
Piper te
bardhe
SALCE DOMATESH x 8-10
persona:
-
½ kg
domate
-
½ liter
uje ose leng mishi
-
1/5 lug
gjalpe
-
1 lu
gjelle qep
-
1 lug
gjelle karrot
-
1 lug
gjelle selino majdanoz
-
1 lu
gjelle miell patatesh
-
Piper ,
dafin
BESHAMELA
-
600 ml
qumesht
-
4 lug
gjelle gjalpe
-
3 lug
gjelle miell
-
Kripe
arre moskat
Comments
Post a Comment