Pergatitja
e brumit sfuljat.
Perberesit:
1. Mielli i
tipit 0 200gr
2. Mielli
manitoba 150gr
3. Uje 250ml
4. Kripe 8gr
5. Gjalp 250gr
6. Mielli tip 0
75gr
Menyra
e pergatitjes:
Perziejme
dy tipet e miellit (manitoba 150gr edhe mielli tip 0 200gr)shkrijme kripen ne
uje i kalojme te gjitha bashke ne perzierje me shpejtesi mesatare per 8 minuta
derisa mielli te jet i bute dhe elastik.Masen e pergatitur e lejme te pushoj 30
minuta ne frigorifer duke e mbuluar me nje picete.Nderkoh gjalpi e presim ne
kubike dhe shtojme 75gr miell i perziejme sebashku derisa te homogjenizohet.Dhe
e vendosim ne frigorifer per 30 minuta.Me pas brumin e pare e hapim ne forme
drejtekendeshi me gjatesi 50cm kurse brumin e gjalpit e hapim ne forme katrore
me trashesi 1cm dhe e vendosim mbi peten e brumit te pare dhe kryejme palosjen
duke filluar nga pjeset me te gjata e hapim me rrul ne menyre qe te mos dali
gjalpi jasht dhe kryejme palosjen e pare.E mbledhim me pelikola dhe e vendosim
ne frigorifer per 30 minuta.Me pas e hapim serisht me rrul dhe kryejme palosjen
e dyte,e vazhdojme kete procedure deri ne 5 palosje.
Comments
Post a Comment