Pergatitja e brumit sfuljat.


Pergatitja e brumit sfuljat.

Perberesit:
1.     Mielli i tipit 0 200gr
2.     Mielli manitoba 150gr
3.     Uje 250ml
4.     Kripe 8gr
5.     Gjalp 250gr
6.     Mielli tip 0 75gr
Menyra e pergatitjes:
Perziejme dy tipet e miellit (manitoba 150gr edhe mielli tip 0 200gr)shkrijme kripen ne uje i kalojme te gjitha bashke ne perzierje me shpejtesi mesatare per 8 minuta derisa mielli te jet i bute dhe elastik.Masen e pergatitur e lejme te pushoj 30 minuta ne frigorifer duke e mbuluar me nje picete.Nderkoh gjalpi e presim ne kubike dhe shtojme 75gr miell i perziejme sebashku derisa te homogjenizohet.Dhe e vendosim ne frigorifer per 30 minuta.Me pas brumin e pare e hapim ne forme drejtekendeshi me gjatesi 50cm kurse brumin e gjalpit e hapim ne forme katrore me trashesi 1cm dhe e vendosim mbi peten e brumit te pare dhe kryejme palosjen duke filluar nga pjeset me te gjata e hapim me rrul ne menyre qe te mos dali gjalpi jasht dhe kryejme palosjen e pare.E mbledhim me pelikola dhe e vendosim ne frigorifer per 30 minuta.Me pas e hapim serisht me rrul dhe kryejme palosjen e dyte,e vazhdojme kete procedure deri ne 5 palosje.

Comments