RM3:
NXENESI
PERGATIT VEZE TE ZIERA.
-Veshja
e uniformes ne vendin e punes.
-Parapergatitja
e vendit te punes per gatimin e vezeve te ziera.Perzgjedhja e mjeteve te punes
per pergatitjen e vezeve te ziera.
-Perzgjedhja
e lendeve te pare dhe ndihmese supas receptures.Peshimi dhe matja e vellimeve
te lendeve te para dhe ndihmese sipas receptures.
-Pastrimi
i lendeve te para.
-Kontrolli
i freskise se vezeve.
-Hedhja
ne ene te sasise se vezeve,ujit te ftohte dhe kripes.
-Mbikqyrja
e procesit te zjerjes.
-Qerimi
i vezeve te ziera pasi te jene ftohur.
-Konstatimi
i defejteve te mundshme gjate procesit te zierjes.
-Dekorimi
dhe prezantimi i vezeve te ziera.Zbatimi i kushteve te ruajtjes se lendeve te
para dhe ndihmese ne kuzhine sipas standartit.
-Pastrimi
i vendit te punes.Pastrimi,sistemimi,mirembajtja dhe dezinfektimi i mjeteve dhe
pajisjeve te punes.
-Zbatimi
i kerkesave te kujdesit ndaj shendetit dhe sigurise se klientit gjate
pergatitjes se vezeve.
-Zbatimi
i rregullave te higjenes te mbrojtjes ne pune dhe te ruajtjes se mjedisit gjate
punes.
Comments
Post a Comment