MATERIAL MЁSIMOR
Në mbështetje të mësuesve të profilit:
“Teknologji e përpunimit të
brumit”, Niveli II
Ky material mësimor i referohet:
Ø Lëndës profesionale: “Teknologji e përpunimit të brumërave”, kl.12 (L-08-250-11)
Ø Temave mësimore:
·
Teknologjia
ushqimore e drithërave, miellit dhe prodhimeve të përftuara prej tyre. Roli,
historiku, rëndësia.
·
Higjena
në teknologjinë e prodhimeve prej brumi.
·
Linjat,
pajisjet,makineritë dhe proceset në teknologjinë e prodhimit miellit dhe
brumërave.
·
Sigurimi
teknik dhe mbrojtja e mjedisit. Masat për parandalimin e rreziqeve në punë.
Dhënia e ndihmës së parë.
·
Siguria
ushqimore, ambalazhimi, etiketimi dhe ruajtja e prodhimeve prej brumi.
·
Drithërat,
veçoritë botanike, struktura dhe përbërja e kokrrës së drithit
·
Ruajtja
e drithërave
·
Treguesit
e përgjithshëm të cilësisë së drithërave.
·
Teknologjia
e prodhimit të miellit.
·
Treguesit
e përgjithshëm të cilësisë së miellrave
·
Lëndët
ndihmëse dhe shtesat përmirësuese në teknologjinë e prodhimeve prej brumi
·
Defektet
e bukës shkaqet dhe masat parandaluese
·
Rrezja,
rendimenti i bukës
·
Treguesit
e përgjithshëm të cilësisë së bukës
·
Teknologjia
e prodhimit të makaronave
·
Defektet
në makarona, shkaqet dhe masat parandaluese
·
Treguesit
e përgjithshëm të cilësisë së makaronave
·
Teknologjia
e prodhimit të biskotave
·
Teknologjia
e prodhimit të biskotave
·
Treguesit
e përgjithshëm të cilësisë së biskotave
Comments
Post a Comment