Teknologji e përpunimit të brumit”, Niveli II

MATERIAL MЁSIMOR
Në mbështetje të mësuesve të profilit:

Teknologji e përpunimit të brumit”, Niveli II


Ky material mësimor i referohet:
Ø Lëndës profesionale: “Teknologji e përpunimit të brumërave”, kl.12     (L-08-250-11)
Ø Temave mësimore:
·        Teknologjia ushqimore e drithërave, miellit dhe prodhimeve të përftuara prej tyre. Roli, historiku, rëndësia.
·        Higjena në teknologjinë e prodhimeve prej brumi.
·        Linjat, pajisjet,makineritë dhe proceset në teknologjinë e prodhimit miellit dhe brumërave.
·        Sigurimi teknik dhe mbrojtja e mjedisit. Masat për parandalimin e rreziqeve në punë. Dhënia e ndihmës së parë.
·        Siguria ushqimore, ambalazhimi, etiketimi dhe ruajtja e prodhimeve prej brumi.
·        Drithërat, veçoritë botanike, struktura dhe përbërja e kokrrës së drithit
·        Ruajtja e drithërave
·        Treguesit e përgjithshëm të cilësisë së drithërave.
·        Teknologjia e prodhimit të miellit.
·        Treguesit e përgjithshëm të cilësisë së miellrave
·        Lëndët ndihmëse dhe shtesat përmirësuese në teknologjinë e prodhimeve prej brumi
·        Defektet e bukës shkaqet dhe masat parandaluese
·        Rrezja, rendimenti i bukës
·        Treguesit e përgjithshëm të cilësisë së bukës
·        Teknologjia e prodhimit të makaronave
·        Defektet në makarona, shkaqet dhe masat parandaluese
·        Treguesit e përgjithshëm të cilësisë së makaronave
·        Teknologjia e prodhimit të biskotave
·        Teknologjia e prodhimit të biskotave
·        Treguesit e përgjithshëm të cilësisë së biskotave


Comments