Ne varesi te madhesise se restorantit personeli I domosdoshem per te kryer sherbimet


Ne varesi  te madhesise se restorantit personeli I domosdoshem per te kryer sherbimet do te jete:


1.   Drejtori I restorantit ; I cili ka per detyre organizimin e  puneve ne sallen e restorantit ,te planifikoje ditet  e pushimeve per personelin

     2.Shefi I salles ;pergjigjet per te gjithe mbarevajtjen e
        restorantit  deri ne detajet me te vogla ,kontrollon sallen             
bashkepunon me shefin ose kuzhinierin per te harkuar  
listen e ushqimeve dhe te pijeve qe nevojiten ne
restorant
    3.Kryekamarieri ;kryekamarieri ka per detyre te prese
klientin tek dera dhe ti sugjeroje atij vendin e rezervuar

   4.Kamarieret;kamarieret jane ten dare nga fillimi I
Pergatitjes deri ne pastrimin e tavolines ato kane nga nje
Detyre te vecante per secilin…
a.te marre  menune klienteve
b.te vendosin ne tavoline cdo send te nevojshem
c.sjell ushqimet e gatuara nga kuzhinieret profesioniste
d.qendron gjithmone ne gatishmeri per te plotesuar
nevojat e klientit ne cdo moment
e.kamarieri qe mori porosine shkon dhe con faturen tek
            klienti
        f.klienti shoqerohet me kamarierin deri tek kasa ku ai
           mund te paguaje faturen.

Comments