Ne
varesi te madhesise se restorantit
personeli I domosdoshem per te kryer sherbimet do te jete:
1. Drejtori I restorantit ; I cili ka
per detyre organizimin e puneve ne
sallen e restorantit ,te planifikoje ditet
e pushimeve per personelin
2.Shefi I salles ;pergjigjet per te gjithe
mbarevajtjen e
restorantit deri ne detajet me te vogla ,kontrollon
sallen
bashkepunon me shefin ose kuzhinierin per te harkuar
listen e ushqimeve dhe te pijeve qe nevojiten ne
restorant
3.Kryekamarieri ;kryekamarieri ka per
detyre te prese
klientin tek dera dhe ti sugjeroje atij vendin e rezervuar
4.Kamarieret;kamarieret jane ten dare nga
fillimi I
Pergatitjes deri ne pastrimin e tavolines ato kane nga nje
Detyre te vecante per secilin…
a.te marre menune
klienteve
b.te vendosin ne tavoline cdo send te nevojshem
c.sjell ushqimet e gatuara nga kuzhinieret profesioniste
d.qendron gjithmone ne gatishmeri per te plotesuar
nevojat e klientit ne cdo moment
e.kamarieri qe mori porosine shkon dhe con faturen tek
klienti
f.klienti shoqerohet me kamarierin deri
tek kasa ku ai
mund te paguaje faturen.
Comments
Post a Comment